fbpx
Image
Image

"Wil jij je kindje graag dichtbij je houden, maar weet je niet hoe? 
Ik help je graag verder"

Image
"Dragen heeft
ons zoveel meer
rust en ontspanning
gegeven"
Vele malen heb ik geroepen dat het dragen van mijn kindje mijn lifesaver was. Ons eerste zoontje huilde veel. Voordat we erachter kwamen wat deze onrust veroorzaakte (koemelkallergie) waren we ruim één jaar verder. Dat eerste jaar was hij enorm onrustig en sliep hij slecht. De eerste maanden sliep hij dan ook vooral in de draagdoek. Super praktisch, want hij sliep en ik had mijn handen vrij. Maar ik kwam er ook achter hoe ontzettend fijn het is om de kleine veel bij mij te dragen. Ik kwam er achter dat dit fysieke contact ook zoveel voordelen heeft voor de baby, met name om de basis te leggen voor een veilige hechting.
Door huid of huidcontact komen er rustgeven nde hormonen vrij bij de baby en de moeder, deze zijn belangrijk voor de hechting tussen moeder/ vader en kind. 
Ook zijn de signalen (bijvoorbeeld honger) beter op te pikken wanneer je je kindje draagt. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn wanneer je borstvoeding wilt geven. 
Ook de lichamelijke ontwikkeling is gebaat bij dragen, zo draagt het bijvoorbeeld bij aan een optimale heupontwikkeling. 
Kindjes met pijn door buikkrampjes of reflux hebben veel baat bij het dragen. Buikkrampjes of reflux kan je echt tot wanhoop drijven als ouder zijnde. Dat je gewoon niet meer weet hoe je je kindje kan troosten. Bij pijn helpt de lichaamswarmte van de ouder als beste medicijn.

"There is no such thing as a baby........    if you set out to describe a baby, you will find you are describing a baby and someone"
Prive draagconsult 1 uur a €45 euro
Weet jij al hoe je wilt gaan dragen, maar heb je geen idee hoe je omgaat met een lange doek of misschien een draagzak. Ik help je hier graag mee. Met de doek leer ik je de FWCC knoop ( Front Wrap Cross Cary). Deze knoop is heel fijn voor kleine baby's, maar kun je ook nog prima je éénjarige mee dragen.
Vooral onrustige baby's zullen hier heel veel rust door vinden.
Een consult vindt vaak plaats bij jullie thuis, dit is voor jullie en de baby het fijnste. 

Er is beperkt plek voor draagconsulten, vraag dus optijd een consult aan. Dit kan ook al tijdens je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap is het dan fijn om tussen de 20 en de 30 weken een consult te boeken. 

De draagconsulten vinden meestal plaats op de donderdagmiddag. Andere dagen in overleg wel mogelijk wanneer er ruimte is. Ik vraag een toeslag van €10 euro voor een consult in de avond of in het weekend.

Na het consult mag je mij gerust een berichtje sturen of je knooptechniek bijvoorbeeld goed is. Ik kijk dan graag nog even met je mee.

Een draagconsult kan een onderdeel zijn van een medische behandeling bij de kinderfysiotherapeut. In overleg kan ik een deelbehandeling dragen geven welke mogelijk vergoed wordt door de aanvullende verzekering. Wil je graag weten of jouw baby hiervoor in aanmerking komt? Stuur mij dan even een berichtje.
© praktijklienke.nl

 

facebook.png
instagram.png