fbpx

Naast zwangerschapscoach werk ik ook als psychosomatisch fysiotherapeut en slaapcoach bij Fysiotherapie en training Centrum Zuidwolde. Psychosomatische klachten komen veel voor bij zwangere vrouwen & kersverse ouders. Vermoeidheid, slecht slapen, niet lekker in je vel zitten, angsten, pijnklachten, opgejaagd voelen, etc.

Herken jij je hierin? Lees dan eens verder wat ik voor jou kan betekenen. 

Image
Image

Tijdens je zwangerschap en de periode erna komt er veel op je af. Veel zal goed gaan, maar het kan ook zijn dat er dingen anders lopen dan je had gehoopt of verwacht.

Wat als je angst hebt voor de pijn of de bevalling? Wat als je je neerslachtig voelt tijdens je zwangerschap of na je bevalling? Als de bevalling gecompliceerd verloopt en je er met gemengde of zelfs negatieve gevoelens op terugkijkt? Als je opziet tegen een volgende bevalling omdat een vorige zwangerschap of bevalling gecompliceerd is verlopen? Als je je na de bevalling helemaal niet blij en gelukkig voelt, maar vooral angstig, gestresst of verdrietig? Of als je gewoon nog enorm onzeker bent en moet wennen aan je nieuwe rol als (aanstaande) moeder?

Naast dat ik zwangeren begeleid naar een zo ontspannen mogelijke geboorte werk ik ook als psychosomatisch fysiotherapeut en slaapcoach. Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft (meer dan de algemeen fysiotherapeut) aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden.

 

De afgelopen jaren begeleidt ik steeds meer zwangeren met psychosomatische klachten, dus één op één. Psychosomatische klachten in de zwangerschap komen veel voor. Vaak wordt dit nog onderschat en moet je de zwangerschap uitzitten en dan zal het wel beter gaan.

Dit is ontzettend jammer, want het kan je zwangerschap, maar ook je bevalling zo ontzettend beïnvloeden.

Psychosomatische fysiotherapie kan helpen om tijdens en na de zwangerschap emotionele klachten te verhelderen en te verhelpen. Door middel van gesprekken, praktische opdrachten, in combinatie met oefeningen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen help ik je weer grip te krijgen op je lijf, je gevoelens en je nieuwe rol als moeder. 
Deze therapie kan ook heel mooi samen gevolgd worden naast een psycholoog of bijvoorbeeld de POP poli. 

 

Deze therapie wordt vergoed vanuit je aanvullende pakket fysiotherapie

 

 

 

© praktijklienke.nl

 

facebook.png
instagram.png