fbpx
Image
aanmelden.png
Groepscursus "Bewust Zwanger & Bevallen

Wij vrouwen zijn gemaakt om te baren, dat hoeven we eigenlijk niet te leren, ons lichaam doet dat vanzelf. Die weet precies wat er moet gebeuren. 
We zijn alleen in alle drukte van deze maatschappij vergeten te leren hoe we naar ons lichaam moeten luisteren. We zitten veel in ons hoofd, waardoor we het contact met ons lichaam en onze intuitie zijn kwijtgeraakt. 
Bevallen is juist loslaten, is je lichaam het werk laten doen, je overgeven aan het bevalproces. Maar hoe doe je dat nou wanneer je zo gewend bent om alles met je hoofd te controleren?
Moerder natuur heeft alles zo goed bedacht, het laat jouw kindje groeien, een prachtig proces. Dit geldt ook voor de geboorte. Moeder natuur weet precies wat jij nodig bent om je kindje gezond op de wereld te brengen. Wanneer jij meer kennis hebt over de fysiologie van de geboorte en hoe deze positief te beinvloeden, zal je merken dat jij tijdens je bevalling beter kunt meebewegen met dat wat jouw lichaam aangeeft. In de cursus Bewust Zwanger & Bevallen gebruik ik diverse technieken uit de Hypnobirthing, Mindulnes en de ademhaling om meer vertrouwen te krijgen in je lichaam, zodat jij de geboorte kan ervaren vanuit ontspanning. 

Image
Ben jij opzoek naar een cursus die jou op een ontspannen en positieve manier voorbereid op de bevalling?

In acht lessen neem ik jou mee de bevalling in en bereid ik je zowel mentaal als fysiek voor op de bevalling zelf. De lessen zijn een prachtige en unieke combinatie van mindfulness, yoga, hypnobirthing en ik leer jou unieke ademhalingstechnieken die echt werkzaam zijn tijdens het opvangen van de weeën. 

De lessen zullen er voor zorgen dat jij je beter kunt ontspannen en je meer lichaamsbewust wordt. Het is even een moment voor jezelf om stil te staan bij de zwangerschap en contact te maken met je kindje.  

Naast ontspanning krijg je elke les veel waardevolle informatie over de bevalling zelf. Deze informatie zal er voor zorgen dat jij weet wat te doen in elke situatie die zich voordoet tijdens de bevalling. Je leert jouw eigen wensen kennen en bewuste keuzes te maken die voor jou goed voelen. Zo houd jij regie over je eigen bevalling.
Image
Image
Image
Thema's per les

Les 1: Soorten weeën
Les 2: Placenta en de navelstreng
Les 3: Hormonen en jouw invloed hierop
Les 4: Omgaan met pijn
Les 5: De persfase
Les 6: Loslaten
Les 7: 40 weken en dan? (inclusief inleiden)
Les 8: Kraamtijd en herstel

TIP: optioneel is een negende les, waarin we alle fases van de bevalling doornemen en allerlei praktische oefeningen (rebozotechnieken en massagetechnieken) gaan doen om beter om te kunnen gaan met pijn. Je partner krijgt ontzettend veel tips om jou te ondersteunen!

Dit is een les met de partner en is vergelijkbaar met de bevallingsworkshop. Deze duurt ongeveer 2 - 3 uur en start om 18:00 uur. Kosten zijn €50 euro per stel.
Geef je je op voor alle negen lessen(dus inclusief partnerles/workshop) dan krijg je naast alle informatie ook nog toegang tot een online omgeving, waarin je veel informatie nog eens na kunt lezen! 


Image
De cursus zal vanaf 2022 in vast groepsverband gegeven worden, dit betekend dat je je op tijd moet opgeven om verzekerd te zijn van een plekje!


Wanneer?

  • Het meest ideale is om de cursus te starten tussen de 15 en 28 weken ongeveer. Zo lukt het om alle negen lessen ook daadwerkelijk af te ronden. 
Lestijden

  • De les vindt plaats op donderdagavond van 18:45 uur tot +- 20:15  uur in het Zwanger & Gezin centrum in Hoogeveen. 


Image

Kosten

  • De cursus kost €125 euro. Een aantal verzekeringen vergoeden (een deel) van de cursus. Doe je online mee dan zijn de kosten €100 euro (20% korting). 
  • Deze kosten zijn inclusief een handboek van de geboorte en een handboek met dagelijkse oefeningen
  • De partnerles/ bevallingsworkshop (9e les) kost €50 euro voor jullie samen. 
  • Een vergoeding vanuit de verzekering is vaak mogelijk! 
 
De partnerles/workshop is optioneel. Je kunt tijdens de cursus ook nog besluiten deze extra bij te boeken.
Wil je graag eerst een proefles mee doen, voordat je besluit de cursus te volgen? Stuur mij dan een berichtje. Je kan bijvoorbeeld altijd online een keer aansluiten. 


Kun je een keer niet tijdens de cursus of ben je niet fit? Je kan de les altijd online volgen. Mis je toch een les? Dan stuur ik je deze les op, zodat je deze dezelfde week thuis kan volgen en je gewoon bij blijft. 
 
Image
Image
Image

Open Les


Een aantal keren per jaar organiseer ik een Open Les. In deze les is iedereen welkom die zwanger is. Gewoon een éénmalige zwangerschaples uit de cursus Bewust Zwanger & Bevallen. 
Deze les is voor aanstaande mama's die toe zijn aan een momentje ontspanning, maar liever geen hele cursus volgen.
Je kunt deze les ook gebruiken om te kijken of de volledige cursus Bewust Zwanger & Bevallen iets voor je is. 
In deze open les zullen we starten met een yogareeks, doen we ademhalingsoefeningen, geven we aandacht aan het bekken en sluiten we af met een ontspanningsoefening. 
De kosten voor een open les zijn € 15 euro.  Data voor aankomende Open Lessen vind je in de webshop, hier kun je je ook opgeven. 
Let op: deze les vindt plaats bij Fysiotherapie en Training Centrum Zuidwolde.


Image

 

Zwangerschapscursus Bewust Zwanger & Bevallen
Geef je hier op! 


1. Startdatum eind oktober (27 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 december)
Maandag 19 december partneravond (datum onder voorbehoud). (VOL) 


2. Startdatum na de kerstvakantie

Je krijgt pas bij aanvang van de cursus een factuur om te betalen 

Image
© praktijklienke.nl

 

facebook.png
instagram.png