1-op-1 zwangerschapsbegeleiding

Psychosomatische klachten komen veel voor bij zwangere vrouwen en kersverse ouders. Denk maar eens aan vermoeidheid, slecht slapen, niet lekker in je vel zitten, angsten, pijnklachten, je opgejaagd en gespannen voelen.

Tijdens je zwangerschap en de periode erna komt er veel op je af. Veel zal goed gaan, maar het kan ook zijn dat er dingen anders lopen dan je had gehoopt of verwacht.

Wat als je angst hebt voor de pijn bij de bevalling? Wat als je je neerslachtig voelt tijdens je zwangerschap of na je bevalling? Als de bevalling gecompliceerd is verlopen en je er met gemengde of zelfs negatieve gevoelens op terugkijkt? 

Wanneer je opziet tegen een volgende bevalling omdat een vorige zwangerschap of bevalling gecompliceerd is verlopen?  Samen kunnen we kijken naar je angsten en onzekerheden en gaan we kijken wat jij nodig bent om meer in je kracht te gaan staan. 

Wanneer jij je na de bevalling helemaal niet blij en gelukkig voelt, maar vooral angstig, gespannen of verdrietig?

Of wanneer je gewoon nog enorm onzeker bent en moet wennen aan je nieuwe rol als (aanstaande) moeder?

Naast dat ik zwangeren begeleid naar een zo ontspannen mogelijke geboorte werk ik ook als psychosomatisch fysiotherapeut en slaapcoach. Een psychosomatisch fysiotherapeut heeft aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die jouw klachten beïnvloed . 

Ook met lichamelijke klachten tijdens en na de zwangerschap kun je bij mij terecht. Hierbij werk ik samen met bekkentherapeuten in en rondom Hoogeveen. 

 

“Ik bewandel graag met jou dit pad”

De afgelopen jaren begeleid ik steeds meer zwangeren met psychosomatische klachten. Psychosomatische klachten in de zwangerschap komen veel voor. Vaak wordt dit nog onderschat en moet je de zwangerschap uitzitten en dan zal het wel beter gaan.

Dit is ontzettend jammer, want het kan je zwangerschap, maar ook je bevalling zo ontzettend beïnvloeden.

Psychosomatische fysiotherapie kan helpen om tijdens en na de zwangerschap emotionele klachten te verhelderen en te verhelpen. Door middel van gesprekken, praktische opdrachten in combinatie met ontspannings- en ademhalingsoefeningen help ik je weer grip te krijgen op je lijf, je gevoelens en je nieuwe rol als moeder. 

Ook voor lichamelijke klachten in en rondom de zwangerschap kun je bij mij terecht. Ik werk hierbij ook samen met bekkentherapeuten hier in de buurt. 

vergoeding

Deze therapie wordt deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering (fysiotherapie). Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Vaak krijg je 75%-100% van een behandeling van 30 minuten vergoed. 

Bekijk hiervoor de voorwaarden die jouw verzekering stelt. 

Bekijk hier mijn tarieven.