Litteken Behandeling na een keizersnede

Lieve vrouw, jij hebt een topprestatie geleverd!

Een keizersnede bevalling is niet zomaar iets. En na deze ervaring wordt er vaak weinig gedeeld over het herstel helaas.   

Wat kun je doen om je litteken te verzorgen bijvoorbeeld? Ik deel op deze pagina alvast wat tips. Juist om je litteken zo soepel mogelijk te maken en de klachten rondom je litteken te verminderen. 

Is jouw litteken toch erg gevoelig, rood, trekkerig of ervaar jij andere klachten door de keizersende? Blijf hier dan niet mee rondlopen. Met massage/ moxa en cupping kun je veel doen om jouw litteken en de klachten die hierdoor ontstaan aan te pakken.  

Tips

De eerste 2 weken

 

  • Let goed op je ademhaling, zorg dat je naar de buik blijft ademen
  • Veel rust en liggen, maar een beetje blijven bewegen is voor het litteken ook belangrijk.
  • Laat je keizersnedewond ook vaak even aan de droge lucht drogen
  • Zorg voor hoog/ katoenen ondergoed. Iets wat niet knelt. 

De eerste 6 weken

 
  • Wanneer de wond dicht is mag je rustig je buik  en rondom het litteken gaan masseren. Doe dit met een neutrale olie
  • Je mag wat meer rek op het litteken brengen met bepaalde oefeningen; bijvoorbeeld op de buik liggen en op elleboog steun komen. 
  • Je kunt littekencreme gebruiken zoals  Alhydran

Vragen?

 

Heb je vragen over je litteken laat het mij dan gerust weten. Samen kunnen we eens kijken naar jouw klachten en het litteken. 

Zoals ik al zei kan een keizersnede bevalling een behoorlijke impact hebben op jou (en de partner). Daarom is er tijdens de behandeling ook ruimte om je verhaal te vertellen. 

 

Soms kan een bevalling zoveel impact hebben dat het jouw leven dagelijks beinvloed. Vrouwen met een nare of traumatische bevalling kunnen bij mij terecht voor een stukje verwerking hiervan. 

 

Zelf ben ik twee keer bevallen met een spoedkeizersnede. Ook mijn litteken was vaak nog gevoelig. Het litteken trok naar binnen en hierdoor kreeg ik een soort van “afdakje”.  Met moxa/ cupping en massage is dit enorm verbeterd. 

Tarieven:

Wanneer jij klachten ervaart van het litteken wordt de behandeling deels vergoed vanuit het aanvullende pakket fysiotherapie. Deels omdat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars. 

Intake (60 minuten)……………………………………………………..80 euro

Behandeling (30 minuten)………………………………………….40 euro

Behandeling (60 minuten)………………………………………….80 euro

Wij bepalen samen  de duur van elke behandeling. Afhankelijk van het litteken en de klachten die jij ervaart.