Online stuitconsult

Ligt jouw kindje in stuit en wil jij er alles aan doen om de kleine te draaien naar hoofdligging?Ik help je hier graag bij!

spinning babies & moxatherapie

Wat is moxatherapie en spinning babies?

Tussen de 34 en 36 weken liggen de meeste baby’s in de juiste positie. Dat wil zeggen, met hun hoofd naar beneden en het achterhoofdje naar je buik gericht; de achterhoofdsligging. Slechts 5% ligt in stuitligging, dwars of in een afwijkende hoofdligging. Door deze afwijkende ligging is de kans op een vaginale soms kleiner of zelfs niet mogelijk, waardoor je kindje met een keizersnede gehaald moet worden

Bij een Moxa behandeling wordt een acupunctuurpunt verwarmd door een moxastick. Hierdoor komt er energie en warmte vrij in het bekken. Warmte zorgt voor meer ruimte en beweging. Door de beweging in het kleine bekken wordt de baby ook beweeglijk en gaat hij/zij mogelijk draaien. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door moxatherapie de kans op een draaiing bij stuitligging wordt vergroot van 50% naar 75%. Moxatherapie is volledig pijnloos, heeft geen bijwerkingen en vindt plaats zonder direct contact met de baby.

Moxatherapie wordt tussen de 33e tm de 36e week van de zwangerschap uitgevoerd. Een voorwaarde is wel dat de verloskundige of gynaecoloog aangeeft dat het kindje nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald.

De oefeningen die je krijgt komen uit de Spinning Babies. Deze technieken zijn erop gericht om jouw lichaam in balans te brengen en daarnaast ruimte te creëren voor je baby, zodat je kindje bij stuitligging makkelijker kan draaien.

Ook onze tweede zoon lag lang in stuitligging. Door middel van oefeningen uit de Spinning Babies en Moxatherapie is het gelukt om de kleine naar hoofdligging te krijgen. YES!

Dit online stuitconsult bestaat uit een online omgeving waarin je uitgebreid uitleg krijgt over de drie oefeningen uit de Spinning Babies en uitleg krijgt over de Moxatherapie. Je kunt na het lezen van deze informatie dus zelf aan de slag! 

Belangrijk: je dient wel zelf de moxa aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld op de volgende website.

kosten

De kosten van het online stuitconsult zijn €15 euro.

Dit is een online omgeving.