Cursus Bewust Zwanger & Bevallen

Een cursus met yoga, ademhaling, theorie, bekken(bodem), ontspanning en veel gezelligheid: een complete voorbereiding op je bevalling!

Wij vrouwen zijn gemaakt om te baren, dat hoeven we eigenlijk niet te leren, ons lichaam doet dat vanzelf. Die weet precies wat er moet gebeuren.  We zijn alleen in alle drukte van deze maatschappij vergeten te leren hoe we naar ons lichaam moeten luisteren. We zitten veel in ons hoofd, waardoor we het contact met ons lichaam en onze intuïtie zijn kwijtgeraakt.  Bevallen is juist loslaten, is je lichaam het werk laten doen, je overgeven aan het bevalproces. Maar hoe doe je dat nou wanneer je zo gewend bent om alles met je hoofd te controleren?

Wanneer jij meer kennis hebt over de fysiologie van de geboorte en hoe deze positief te beïnvloeden, zal je merken dat jij tijdens je bevalling beter kunt meebewegen met dat wat jouw lichaam aangeeft. In de cursus Bewust Zwanger & Bevallen gebruik ik diverse technieken uit de Hypnobirthing, Mindfulness en de ademhaling om meer vertrouwen te krijgen in je lichaam, zodat jij de geboorte kan ervaren vanuit ontspanning.

Over de cursus

In acht lessen neem ik jou mee de bevalling in en bereid ik je zowel mentaal als fysiek voor op de bevalling zelf. De lessen zijn een prachtige en unieke combinatie van mindfulness, yoga, hypnobirthing en ik leer jou unieke ademhalingstechnieken die echt werkzaam zijn tijdens het opvangen van de weeën. 

De lessen zullen ervoor zorgen dat jij je beter kunt ontspannen en je meer lichaamsbewust wordt. Het is even een moment voor jezelf om stil te staan bij de zwangerschap en contact te maken met je kindje.  

Naast ontspanning krijg je elke les veel waardevolle informatie over de bevalling zelf. Deze informatie zal er voor zorgen dat jij weet wat te doen in elke situatie die zich voordoet tijdens de bevalling. Je leert jouw eigen wensen kennen en bewuste keuzes te maken die voor jou goed voelen. Zo houd jij regie over je eigen bevalling.

Thema's per les

Les 1: Soorten weeën
Les 2: Placenta en de navelstreng
Les 3: Hormonen en jouw invloed hierop
Les 4: Omgaan met pijn
Les 5: De persfase
Les 6: Loslaten
Les 7: 40 weken en dan? (inclusief inleiden)
Les 8: Kraamtijd en herstel
Les 9: Partnerles*

* optioneel is een negende les, waarin we alle fases van de bevalling doornemen en allerlei praktische oefeningen (rebozotechnieken en massagetechnieken) gaan doen om beter om te kunnen gaan met pijn. Je partner krijgt ontzettend veel tips om jou te ondersteunen!

Praktisch

De cursus kost €135 euro. De meeste verzekeraars vergoeden (een deel) van de cursus.  Deze kosten zijn inclusief een handboek van de geboorte en een handboek met dagelijkse oefeningen.

De partnerles (9e les) kost €55 euro voor jullie samen. Een vergoeding vanuit de verzekering is vaak mogelijk, afhankelijk van de voorwaarden die er gesteld worden vanuit je zorgverzekeraar.

Locatie: Zwanger & Gezin Centrum Hoogeveen

When you change the way you vieuw birth, the way you birth will change

- Marie Mongan

Lieve Zwangere,

Na drie heel verschillende bevallingen kan ik uit ervaring zeggen hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden op je bevalling. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik zwangerschapsyoga gevolgd. Hele fijne lessen, maar we leerden daar niets over de bevalling zelf. Ik had dus werkelijk geen idee wat mij te wachten stond en wat mijn keuzes waren. De bevalling verliep compleet anders dan ik mij had voorgesteld en ons zoontje werd uiteindelijk met de keizersnede gehaald. Mijn man had geen idee hoe hij mij moest ondersteunen en heeft zich heel machteloos gevoeld.

Met al mijn kennis van het menselijk lichaam wist ik één ding zeker: dit is toch niet hoe bevallen hoort te gaan? Dit kan anders. Het lichtje in mij was aangewakkerd en ik kon alleen nog maar lezen over alles wat met zwangerschap en bevallen te maken had. Ik deed diverse cursussen en leerde wat ik na mijn eerste bevalling al dacht: bevallen kan heel anders. Het kan zelfs een prachtige, magische ervaring zijn. Ik leerde ook hoe belangrijk juist een fijne, ontspannen bevalling is voor zowel de baby als de moeder. Alle kennis heb ik mogen gebruiken bij mijn derde bevalling. Na 2 keizersnedes is onze dochter geboren op een natuurlijke manier in 5 uurtjes.

Magisch en die kracht neem je mee voor de rest van leven! Ik wens iedereen een krachtige, positieve bevalling toe. En ik help jou graag met de voorbereidingen.

Aanmeldem

De investering in jezelf en je baby!

Gun jezelf een goede start in het moederschap.

Cursus Bewust Zwanger & Bevallen

Startdatum: 30 mei 2024.

Kosten: 135 euro

VOL!

Tijd: Donderdagavond 18:45-20:15 uur

Locatie: Zwanger & Gezin Centrum Hoogeveen

Inclusief hand-out over de bevalling en dagelijkse oefeningen ter voorbereiding op de bevalling

Elke week een heerlijk moment voor jezelf

Inclusief app groep (optie)

Volgen van een partnerles is mogelijk (€55 euro)

Cursus Bewust Zwanger & Bevallen

September 2024 

Kosten: 135 euro

Tijd: Donderdagavond 18:45-20:15 uur

Locatie: Zwanger & Gezin Centrum Hoogeveen

Inclusief hand-out over de bevalling en dagelijkse oefeningen ter voorbereiding op de bevalling

Elke week een heerlijk moment voor jezelf

Inclusief app groep (optie)

Volgen van een partnerles is mogelijk (€55 euro)