Zwangerschapsmassage

Extra aandacht voor jezelf tijdens de zwangerschap, want er gebeurt zoveel in deze maanden. Meer bewust je zwangerschap beleven en een moment van echt even stilstaan bij het wonder in je buik.

In deze drukke maatschappij moet je jezelf soms even stilzetten. Even bewust tijd  inplannen om te zakken in je lichaam en uit je hoofd te gaan. Dit zijn ook belangrijke pijlers voor straks tijdens je bevalling, waarbij ontspanning en voelen wat er gebeurd in je lichaam er voor gaat zorgen dat je beter de overgave kunt krijgen die zo belangrijk is tijdens de bevalling.

Tijdens een zwangerschapsmassage gebruik ik mijn ervaring als fysiotherapeut waarbij ik diverse massagetechnieken combineer. Ik maak gebruik van warme olie welke aangevuld is met magnesiumolie van Zechsal.

Op een speciale behandeltafel met buikuitsparing is het weer even ultiem genieten en kun je eindelijk weer even ontspannen op je buik liggen!

De voordelen van een zwangerschapsmassage
  • Je hartslag wordt rustig, je ademhaling verdiept en je bloedsomloop verbetert. Hierdoor gaat er meer zuurstofrijk bloed naar je organen en je baby.
  • Door de betere bloedcirculatie voert je lichaam ook makkelijker afvalstoffen af.
  • Tijdens en ook na de massage maak jij relax-hormonen aan als oxytocine, endorfine en serotonine. Deze hormonen komen via de placenta bij je baby. En zo pikt je kleintje jouw stemming op en ontspant ook.
  • Je kunt makkelijk contact maken met je baby. Waarschijnlijk wordt je kleintje eerst wat beweeglijker door het zuurstofrijke bloed, en voel jij bewegingen in je buik. Daarna kunnen jullie samen ontspannen.
  • Na een massage slaap je vaak dieper en beter.
  • Een massage kan helpen bij het verlichten van klachten als bekkenpijn, rugpijn en krampen.
  • Als jij je, door een massage, makkelijker kunt ontspannen, kun je waarschijnlijk ook tijdens de bevalling makkelijker ‘je hoofd leegmaken’.
Magnesium tijdens je zwangerschap

Wist jij dat je magnesium een belangrijke rol speelt tijdens de zwangerschap en dat de magnesiumbehoefte van de vrouw tijdens de zwangerschap 20 tot wel 40 procent hoger ligt dan normaal? Een derde van de zwangere vrouwen hebben een magnesium tekort. Symptomen als rusteloze benen, harde buiken, vermoeidheid of een hoge bloeddruk kunnen symptomen van een tekort zijn. Omdat magnesium via de huid goed wordt opgenomen wordt dit toegevoegd aan de massage-olie, zodat het tijdens de massage over je hele lichaam aangebracht. Hier worden de producten van Zechsal voor gebruikt.

Tarieven en cadeaubonnen

Zwangerschapsmassage 90 minuten……………………….70 euro 

(dit is inclusief een korte intake, een kopje thee en magnesium behandeling op de benen en buik) 

Zijn er klachten? Dan zal dit bij de intake besproken worden. Als fysiotherapeut kan ik hier extra aandacht aan geven.

Eventuele vervolgbehandelingen puur gericht op de lichamelijke klachten komen deels in aanmerking voor een vergoeding. De zwangerschapsmassage zelf niet. 

Er zijn beperkt plekjes hiervoor beschikbaar. Soms is er op korte termijn geen tijd meer beschikbaar, houd dan vooral mijn  Social Media in de gaten, hier zal ik (vrijgekomen) last minute plekjes vermelden of stuur mij een berichtje. 

Je kunt ook een massage weggeven! Een leuk cadeau voor bijvoorbeeld een babyshower. Je kunt bij mij een cadeaubon bestellen.  Dit kun je doen door mij een berichtje of mailtje te sturen.