Epiphora

De missende link bij onverklaard uitblijvend herstel

Heb jij last van uiteenlopende klachten en heb jij al van alles geprobeerd om er van af te komen, maar tot op heden niet een behandeling gevonden die jou (blijvend) resultaat geeft? Misschien kan Epiphora jou dan helpen!

Epiphora gaat er van uit dat het menselijk lichaam onder normale omstandigheden zichzelf kan genezen. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd zo te gaan. Een mogelijke oorzaak hiervan kan zijn dat jouw brein (de cirkel van Willis) niet goed doorbloed is. Dit zorgt voor een negatief effect op ons autonome zenuwstelsel, onze automatische piloot raakt ontregeld en gaat verkeerde signalen afgeven. Hierdoor zie je dat je lichaam onder continue spanning staat waardoor jou lichaam niet instaat is om te herstellen. Je raakt uit balans.

Gezien wordt dat mensen met onderstaande verschijnselen een grote kans hebben om aanzienlijk te verbeteren met de Epiphora methode. Naast deze verschijnselen zien wij ook grote verbeteringen bij mensen met concentratieproblemen, intense vermoeidheid, slecht slapen , long covid, burn-out en mensen die maar niet de oude worden na een whiplash.

Herken jij dit?

Drukgevoel op het hoofd

Hoofdhuid of haarwortelpijn

wazig zien

Overgevoeligheid voor licht / en of geluid

Verzuurde spieren

Koud Lijf

Prikkelbare darm

Brainfrog/ aura migraine

Herken jij deze symptomen?

Dan zou de Epiphora methode iets voor jou kunnen betekenen!

Meer over Epiphora

Om je brein goed te laten functioneren is voldoende aan- en afvoer van bloed nodig. Bloed stroomt van en naar je hoofd door aders in je nek (achter), en via de hals (voor).

De doorstroming door je nek kan belemmerd worden bijvoorbeeld door een whiplash of hersenschudding. Maar ook een verkeerde houding, en langdurig stress en hoog ademen kunnen zorgen dat de bloedtoevoer in meer of mindere mate wordt afgekneld.

Onderzoek laat zien dat deze methode ook goede resultaten geeft bij de volgende aandoeningen:

  • Post Covid Syndroom
  • ME / CVS
  • Aura Migraine
  • Fibromyalgie Syndroom 

CIRKEL VAN WILLIS

Om te zorgen dat het bloed toch evenwichtig wordt verdeeld over je voor- en achterbrein zit in je hoofd een vatenstelsel, of circuit, dat de Cirkel van Willis wordt genoemd.

Wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat bij ⅔ van alle mensen deze ‘Cirkel van Willis’ niet goed is aangelegd.

Daar hoef je in eerste instantie niks van te merken. Totdat je bijvoorbeeld een whiplash krijgt, wat de bloedtoevoer naar je hoofd belemmert. Als dan de Cirkel van Willis ook niet voldoende reguleert worden sommige functies van je brein bemoeilijkt. En dan herstel je niet.

Hoe werkt het?

Met de oefeningen uit de epiphora methode verbeter jij zelf de doorbloeding naar je brein. De methode bestaat uit 3 delen:

01.

Oefeningen die je nek en hals losmaken, zodat de doorstroming van en naar je hoofd vrij wordt (in totaal 10)

02.

Verbonden Ademen, dit brengt direct je zenuwstelsel tot rust. Je zakt ‘uit je hoofd, in je lijf’.

03.

Diepe ontspanning, en dit ervaar je direct. Je krijgt weer energie en je gaat herstellen.

 

Deze oefeningen ga je vervolgens dagelijks doen; aan het begin van je dag, en aan het eind van je dag. Belangrijk is dat je zelf heel consequent bent en de oefeningen ook daadwerkelijk gaat toepassen. Als je bij mij komt verwacht ik ook van jou dat je je echt inzet hiervoor.

Jouw Epiphora Methode

Herken jij je in dit verhaal en wil je zo snel mogelijk van je klachten af? Stuur mij een berichtje en dan plannen we samen een afspraak in. Er zullen in totaal drie afspraken gemaakt worden om de epiphora methode goed aan te leren (totaal 3,5 uur).

De investering in jezelf

Gemiddeld komen mensen drie keer: om de methode te leren, vervolgens te verfijnen en daarna nog te verdiepen. De eerste afspraak zal 90 minuten duren en de daarop volgende afspraken 60 minuten.  Omdat deze behandeling deels valt onder de psychosomatische fysiotherapie kun je mogelijk een klein deel van de kosten vergoed krijgen. 

De tarieven vind je bovenaan deze website (zie tarieven psychosomatische fysiotherapie).

Ik vind het belangrijk dat de kosten niet een belemmering zijn voor jouw herstel. Is dit voor jou wel een probleem, neem dan contact met mij op en dan kijken wij samen hoe we dit kunnen oplossen.

Leuk om te weten

De Epiphora methode is ontwikkeld door Hans Timmerman; een oud collega van mij toen wij samen in Havelte werkten in een fysiotherapiepraktijk. Hans en ik hielden altijd contact en hij hield mij op de hoogte van zijn ontwikkelingen binnen deze methode. Hans heeft al duizenden mensen enorm geholpen met de Epiphora methode. Na het volgen van zijn cursus ben ik net zo enthousiast geraakt over deze methode en help graag aan zijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen met deze methode.

Voor meer informatie en recensies over deze behandelmethode kijk dan op www.epiphoramethode.nl of @de_epiphora_methode